UPDATE / nieuwsbrief december 2014
 

Beste,

Een nieuw jaar met nieuwe kansen staat voor de deur. Heeft u er ook zo’n zin in? Wij wensen u in elk geval hele fijne feestdagen en een bijzonder VOORSPOEDIG 2015!

 

Deze keer:

 

Grootse brochure nieuwbouwproject ZuidSingel van Ballast Nedam

In opdracht van Ballast Nedam ontwikkelde TWEED een projectstijl voor ZuidSingel, een nieuwbouwproject in Vleuterweide, bestaande uit 48 riante tweekappers en vrijstaande woningen op grote percelen grond. Om de slogan ‘groots wonen’ kracht bij te zetten ontwikkelde TWEED o.a. een grootse brochure: 340 x 480 mm met ook nog eens drie uitvouwen erin. Salontafel-vullend dus. Als klap op de vuurpijl is de brochure voorzien van een geïntegreerd vel met uitdrukmeubels om de plattegronden op de drie uitvouwen mee in te richten.


Crowdfunding-campagne voor eeuwenoude manuscriptkaart

Ten behoeve van onderzoek en activiteiten rondom de pas ontdekte eeuwenoude mansucriptkaart van De Ronde Venen is een crowdfunding-campagne gestart. TWEED verzorgde de flyer en poster. De campagne is een samenwerking tussen het Regionaal Historisch Centrum Vecht en Venen en Museum De Ronde Venen.

U kunt via www.voordekunst.nl vanaf 10 euro bijdragen aan de campagne en maakt dan kans op de ingelijste 1-op-1 reproductie van deze bijzondere kaart.


Schilderij ‘MH17’ in het nieuws

Het beeld van geïmproviseerde markeringen (in de vorm van een tak met witte doek of plastic zak eraan geknoopt) in een enorm graanveld staat Marcel nog helder op het netvlies. Dit beeld symboliseert voor hem de zinloosheid van deze aanslag. De desolate vlakte van het graanveld heeft hij verbeeldt in oorlogskleuren. De lichamen van de slachtoffers lagen overal verspreid en door de oorlogssituatie was het lang onmogelijk om die behoorlijk te bergen. 298 levens die niet vergeten mogen worden. Marcel heeft ze met initialen, passagiersnummer en landcode (zie de detailfoto’s op de website www.marcelstraver.nl) allemaal verwerkt in dit schilderij. O.a. het Algemeen Dagblad wijdde een artikel aan het kunstwerk. Een toer langs verschillende, bij de nasleep van de aanslag betrokken, organisaties is in voorbereiding.

 
Deze UPDATE is verzonden
met de nieuwsbrief module van

TWEED online & offline design
Cliffordweg 50
3646 AH Waverveen
06 31920768
www.tweed.nl

PPRZZ cms / websites
www.pprzz.nl
aanmelden